Business Consultancy

Digitalisering van documentgestuurde bedrijfsprocessen is een van de pijlers van moderne bedrijfsvoering. De voordelen op het gebied van efficiency, kostenbeheersing en flexibiliteit zijn onomstreden. Betrouwbare en bewezen oplossingen zijn ruim voorhanden. Succesvolle inzet van die oplossingen vergt een duurzame visie op document- en informatiemanagement.

U wilt bijvoorbeeld opschalen naar één bedrijfsbreed systeem voor documentafhandeling en -opslag. Of u wilt de informatie in uw documenten meteen na ontvangst analyseren en daarmee uw bedrijfsprocessen beter aansturen. Hoe zorgt u dat uw hele organisatie daar optimaal van profiteert? Welke documentstromen en processen komen daarvoor in aanmerking? Hoe maakt u optimaal gebruik van eerdere investeringen in scanapparatuur en systemen voor documentmanagement? Docspro zoekt samen met u naar een oplossing op maat.

Visie op informatiemanagement

De ervaren consultants van Docspro ondersteunen u bij het maken van een heldere analyse van uw bedrijfsprocessen en de vitale rol die informatie daarin speelt. Zij geven inzicht in de beschikbare oplossingsrichtingen en de impact daarvan op uw organisatie. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat een gestroomlijnde informatielogistiek u oplevert, zoals meer efficiency, minder kosten en meer inzicht in uw bedrijfsvoering, maar ook welke veranderingen dat vereist in uw processen. Daarnaast maken veranderende regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen als Het Nieuwe Werken en groen ondernemen (door vermindering van papierstromen) deel uit van de analyse. Zo ontwikkelt u samen met Docspro een visie op het informatiemanagement in uw organisatie die een gedegen fundament vormt voor duurzame investeringsbeslissingen.

Van visie naar uitvoering

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om uw visie om te zetten in concrete verbeteringen. Omschakeling naar digitale documentafhandeling en hoogwaardig informatiemanagement vraagt aanpassingen in uw IT-infrastructuur. Dankzij de jarenlange ervaring van Docspro in het verregaand automatiseren van document- en informatiegestuurde bedrijfsprocessen kunt u vertrouwen op een vlotte transitie, zodat u vrijwel meteen kunt profiteren van meer efficiëntie op de werkvloer, hoogwaardige managementinformatie en verbeterde klantenservice.

Het adviestraject

Of u nu alleen gedegen advies wilt hebben of een turn-key oplossing verlangt die meteen rendement oplevert, u kunt vertrouwen op de expertise van Docspro. Onze aanpak op maat omvat de volgende fasen:

Impactanalyse: Aan de hand van interviews en een diepgaande analyse van de processen in uw organisatie brengen we de huidige situatie en uw doelstellingen op het gebied van informatiemanagement nauwkeurig in kaart.

Advies: We adviseren u over de specifieke oplossingsrichtingen voor uw organisatie met betrekking tot business process management, IT-oplossingen en HR-aspecten.

Implementatie: Begeleiding bij de implementatie van de nieuwe processen en systemen vormt de sluitsteen van onze aanpak, waarbij we desgewenst ook zorgdragen voor de bijbehorende informatievoorziening en training van uw medewerkers.

Docspro als ervaren adviespartner

Docspro is sinds 1994 een toonaangevende specialist op het gebied van document- en informatielogistiek. Onze kennis en ervaring, opgedaan in organisaties in alle branches, maakt van Docspro een ideale en onafhankelijke adviespartner op het gebied van informatiemanagement. Klik hier voor meer informatie over Docspro en lees onze referentiecases.

Meer informatie

Wenst u meer specifieke informatie of bent u benieuwd wat Docspro voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Neem contact op

Downloadbare brochure:

Business Consultancy