Kofax Kapow

Geautomatiseerde marktverkenning met Kofax Kapow

Hoe u de concurrentie altijd een stap voor kunt zijn.


Grip op de markt hebben en houden, marktaandeel winnen en zeker stellen.

Welke prijzen hanteren uw concurrenten? En met welk productassortiment bedienen zij de markt? Hoe zit het met de voorraden van uw concurrenten? En hoe reageren klanten op een onlangs gelanceerd nieuw product?

Dankzij het World Wide Web, Big Data en steeds nauwer verweven netwerken en systemen is uw markt nog nooit zo transparant geweest. En van deze transparantie maakt ook de moderne consument graag gebruik. Hij zoekt op het web naar het beste product en koopt het voor de voordeligste prijs – en als hij die niet in eigen land kan vinden dan bestelt hij bij een aanbieder over de grens. In die wereldwijde strijd om marktaandeel kunnen uitsluitend die bedrijven concurrerend blijven, die hun aanbod voortdurend en frequent aan de actuele marktomstandigheden aanpassen. Om dit succesvol te kunnen doen moet u op ieder willekeurig moment direct kunnen beschikken over alle beschikbare marktinformatie en deze ook nog eens snel kunnen verwerken en analyseren. Dat kan uiteraard geen weken of maanden duren als u in staat wil zijn om op actuele ontwikkelingen in uw markt te reageren.

Een overvloed aan informatie omzetten in bruikbare kennis

Maar hoe kan die immense hoeveelheid data die zich op het web bevindt beschikbaar en bruikbaar worden gemaakt? Zelfs een groot team van onderzoekers en kenniswerkers heeft in dit ‘big data’ tijdperk geen schijn van kans om de door u benodigde informatievoorsprong te behalen als ze alle informatie manueel moeten verzamelen en verwerken. En ook met de inzet van Out-of-the-Box-oplossingen zoals bijvoorbeeld price trackers, komen al snel de grenzen in zicht als het gaat om performance, actualiteit en flexibiliteit.

Hoe kunnen bijvoorbeeld kwantumkortingen of volume- en locatie afhankelijke verzendkosten van de klantportal van een concurrent geautomatiseerd uitgelezen en verzameld worden? Hoe is het mogelijk om – gebruikmakend van de functionaliteit van Online-Shops – inzicht in de voorraden van uw concurrenten te verkrijgen? En om dan ook nog gelijktijdig een samenvatting te krijgen, van hoe uw klanten op de verschillende sociale netwerken oordelen over uw aanbod en dat van uw concurrentie?

Hiervoor biedt Kofax Kapow de ideale oplossing: Het gebruiksvriendelijke Kapow Platform kan zeer gedetailleerd op uw specifieke informatiebehoefte worden ingesteld. Zo kan alle relevante informatie geautomatiseerd voor u verzameld en geordend worden. Snel, betrouwbaar, eenvoudig en actueel.

Gebieden waarop Kapow ingezet kan worden zijn:

  • Realtime prijsinformatie van uw concurrenten analyseren en daarmee uw concurrentie altijd één stap voorblijven
  • Realtime informatie over hoe uw concurrenten hun producten positioneren en zich op de markt begeven
  • Vind sneller meer klanten die opzoek zijn naar wat u te bieden heeft
  • Vroegtijdig trends spotten op social media kanalen wanneer erover u of uw merk wordt gesproken

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die Kapow uw biedt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Kapow software? Neem dan contact op met onze afdeling Sales via sales@docspro.nl of telefonisch via 0172 – 419 334.