Blogs

5 misverstanden over Robotic Process Automation

5 misverstanden over Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (RPA) is booming. Wereldwijd stijgen de uitgaven aan RPA volgens onderzoeksbureau Gartner met meer dan 50 procent per jaar. Steeds meer organisaties zien de voordelen van softwarerobots, die bijvoorbeeld veel kunnen betekenen voor de efficiency op de financiële afdeling.

Juist nu RPA snel aan terrein wint zien we in de praktijk dat er verschillende misverstanden over RPA de ronde doen. Daarom hebben we in dit artikel 5 veelgehoorde misverstanden over RPA voor u op een rijtje gezet.

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

1.”RPA gaat altijd samen met veel code schrijven”

Dit is zeker een misverstand. Wekenlang code kloppen is niet nodig om een financiële softwarerobot te maken. Een eenvoudig proces kan zelfs binnen een dag voor u gerobotiseerd worden. En wat er wel geschreven moet worden aan code hoeft u niet zelf te doen.

2.”Een financiële robot is duur”

Bij het horen van het woord ‘robot’ denken we al snel aan science fiction achtige, high tech robots die net zo ingewikkeld (en duur) zijn om te bouwen als een raket. Gelukkig valt het mee. Een financiële softwarerobot is niet duur.

Sterker nog: de terugverdientijd van de investering is vaak maar een half jaar. Terwijl de financiële robot jarenlang mee gaat. Tel uit je winst!

3.“Een robot gaat mij vervangen”

Robots gaan mensen niet vervangen. De robot is een digitale assistent die terugkerende handmatige taken overneemt, zoals data entry en het kopiëren van gegevens tussen verschillende systemen. U en uw collega’s houden daardoor meer tijd over voor taken waarbij u echt waarde toevoegt aan de organisatie, zoals bijvoorbeeld klantcontact.

4.”RPA werkt alleen in combinatie met Artificial Intelligence (AI)”

Ook dit is een misverstand. RPA is zeker het begin van iets groots als het gaat om de ontwikkeling van softwarerobots. Op termijn zal AI hier een steeds grotere rol in spelen. Maar voor nu, zeker als u aan het begin staat van uw RPA-reis, is AI zeker geen vereiste.

5.”RPA moet altijd op een desktop draaien”

Gelukkig is dit niet altijd het geval. Door een ingebouwde browser engine en standaard connecties met legacy applicaties en virtuele desktop op de server zijn er geen losse desktops nodig. Omdat er geen desktops nodig zijn scheelt het flink in de kosten voor hardware, software en de installatie van een RPA oplossing.

Benieuwd wat softwarerobots voor uw organisatie kunnen betekenen?

Rima de Bruijn Vul onderstaand formulier in en Rima neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

 

Relevante artikelen