De AVG / GDPR wet is van kracht, wat nu?

AVG Workshop

AVG Workshop

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy wetgeving in werking getreden. Heeft u uw processen en data al ingericht in lijn met de nieuwe privacy rechten van individuen?

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan via onze social media kanalen of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

De AVG / GDPR is een wet die een eenduidige aanpak voor de bescherming van persoonsgegevens in heel Europa regelt. De wet zorgt voor versterking en uitbreiding van privacyrechten van individuen. Zij verlangt tevens van organisaties binnen de EU, van klein tot groot, dat men beschermingsmaatregelen neemt, deze aantoonbaar maakt en eventuele datalekken meldt. Dit trekt een grote wissel op de data-, document- en informatiehuishouding van organisaties en de wijze waarop men één en ander registreert en regisseert. Denk hierbij aan het aanstellen van een functionaris voor de gegevensbescherming (FG), het opstellen van Privacy Impact Assesments, het stringenter inregelen van een Data Retention Policy en een optimale verwerking van gegevens in de Cloud.

Hoe werkt u in lijn met de AVG?

Veel organisaties zijn nog zoekende hoe zij hun informatiehuishouding op deze wet moeten aanpassen. Hoe zorgt u als organisatie ervoor dat uw informatiehuishouding dusdanig is ingericht dat u aan uw documentatieplicht voldoet? Hoe geeft u gehoor aan individuen die zich beroepen op het ‘recht om vergeten te worden’. Of hoe gaat u om met het beheer van Privacy Impact Assessments en verwerkingsovereenkomsten? Om u hierbij te helpen, bieden wij de AVG workshop aan. Tijdens deze workshop zal een geaccrediteerd Functionaris Gegevensbescherming u verder toelichten over deze wet en wat de impact hiervan is op uw organisatie. De workshop geeft u meer inzicht en biedt tevens concrete handvatten.

Voordelen

  • Meer toelichting over de AVG
  • Meer inzicht in de impact van deze wet op de eigen organisatie
  • Handvatten te werken conform de AVG wet
  • Advies van een ervaren en geaccrediteerde Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Meer weten over de AVG Workshop?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.

  • Wij nemen deze gegevens op in ons CRM systeem om contact met u op te nemen. Indien u wenst dat wij uw gegevens moeten verwijderen, dan vernemen wij dat graag. Lees hier onze privacyvoorwaarden.
  • * verplichte velden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relevante artikelen

Stel een vraag Offerte