Nieuws

Ervaring Bedrijfskunde afstudeerstage bij Docspro

Wil jij weten hoe het is om bij Docspro stage te lopen en af te studeren? Lees dan de ervaring van onze stagiair Mick van der Meij!

Bedrijfskunde afstudeerstage bij Docspro

Mick van der MeijMick van der Meij heeft zijn afstudeerstage Bedrijfskunde bij ons afgerond. Hij geeft zijn stageperiode bij Docspro een dikke 9!  Benieuwd waarom? Lees snel verder.

Afstuderen

Mijn naam is Mick van der Meij, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Lisse. Ik heb bij Docspro mijn afstudeerstage afgerond voor de opleiding Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam.

Doel stage

Tijdens mijn stageperiode wilde ik graag meer ervaring opdoen op een salesafdeling en leren hoe je medewerkers kunt stimuleren om proactiever te werken. Dit is zeker gelukt! Ik kreeg de kans om bij Docspro onderzoek te doen naar hoe Process Consultancy gestandaardiseerd kon worden binnen de verkooptrajecten van het salesteam. Hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in hoe een salesafdeling te werk gaat, waar weerstand vandaan komt en wat er nodig is om medewerkers (opnieuw) te motiveren. Mijn onderzoek leverde waardevolle aanbevelingen op die Docspro kunnen helpen om hun verkooptrajecten te verbeteren.

Waarom voor Docspro gekozen?

Ik heb gekozen voor Docspro als stageplek, omdat ze meedenkend waren bij het formuleren van mijn onderzoek. Ze gaven me zelfs de keuze uit verschillende vraagstukken, waardoor ik kon kiezen wat het beste bij mijn behoeften aansloot. Bovendien was het vraagstuk relevant en actueel voor Docspro en ik kreeg het gevoel dat ik hen echt kon helpen met mijn onderzoek.

Stage lopen bij Docspro

Ik vond mijn stage bij Docspro ontzettend leerzaam en leuk! Ik kreeg veel vrijheid om mijn eigen onderzoek uit te voeren en iedereen binnen het bedrijf was bereid om mee te werken. Ondanks dat ik voornamelijk aan mijn onderzoek werkte en niet meewerkte binnen het team, waren ze erg sociaal en betrokken. De sfeer binnen de organisatie was daardoor gezellig en motiverend. Ik had de vrijheid om zowel thuis als op kantoor te werken, maar omdat ik het zo leuk vond, werkte ik gemiddeld drie dagen per week op kantoor, één dag thuis en had ik één terugkomdag op school.

Mijn stagebegeleider Remco Zuijdervliet was behulpzaam en gaf me veel vrijheid in mijn onderzoek. Als ik hulp nodig had, stond hij altijd direct voor mij klaar en gaf hij mij waardevol advies. Toevallig had hij zelf ook de opleiding Bedrijfskunde gestudeerd en konden wij hierdoor goed met elkaar sparren.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen periode heb opgedaan bij Docspro zal zeker van pas komen in mijn toekomstige carrière. Mede dankzij deze afstudeerstage ben ik er over uit dat ik sales en consultancy erg interessant vind en mij daar nog verder in wil verdiepen.

Ik zou Docspro zeker aanraden aan andere stagiaires. Ze helpen je bij het formuleren van een vraagstuk dat aansluit op jouw behoeften en daarnaast is het onderzoek dat je doet relevant voor het bedrijf zelf. Verder werkt er een sociaal en behulpzaam team dat altijd klaarstaat om je te ondersteunen. Daarom geef ik mijn stageperiode bij Docspro een 9/10. Het was een waardevolle en inspirerende ervaring waarin ik veel heb geleerd en mezelf verder heb kunnen ontwikkelen.

Deel dit met vrienden!