Efficiëntere factuurverwerking én geautomatiseerd dossiers opbouwen middels chassisnummer

Nissan Leo Peeters

Nissan Leo Peeters

Efficiëntere factuurverwerking én geautomatiseerd dossiers opbouwen middels chassisnummer

Leo peeters

Autobedrijf Leo Peeters is de afgelopen decennia uitge­groeid tot één van de toonaangevende Nissan dealers in België. Om succesvol te opereren in een markt die al ja­ren flink onder druk staat, is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en dienstverlening niet ge­noeg. Het vereist ook een stevige grip op de inkomsten en uitgaven. Docspro leverde Nissan Peeters een scan-en factuurverwerkingssysteem dat niet alleen de finan­ciële administratie een stuk efficiënter maakt, maar ook het aanmaken van wagendossiers voor een groot deel automatiseert.

Uitdaging

“We waren op zoek naar een systeem dat meer kan dan simpelweg onze facturen geautomatiseerd verwerken in onze financiële admi­nistratie. In onze branche bevatten de facturen een schat aan ge­gevens die essentieel zijn voor onze dagelijkse bedrijfsvoering. We wilden daarom de mogelijkheden van scannen en gegevensherken­ning optimaal benutten.” Aan het woord is Cindy Parthoens, verant­woordelijke boekhouding bij Nissan Leo Peeters. Ze legt uit hoe het systeem werkt: “Bij de aankoop van een wagen hoort een aankoop­factuur. Daarop staat het chassisnummer en heel veel details over de wagen. Het scansysteem herkent deze gegevens en geeft ze door aan Exact, ons financieel administratiesysteem. Onze garagesoft­ware ontvangt vervolgens vanuit Exact de gegevens die nodig zijn om een wagendossier voor het chassisnummer op te bouwen. Dat zorgt voor veel gemak en minder fouten: vroeger moesten we die gegevens met de hand opnieuw invoeren.”

Wilt u weten hoe Nissan Leo Peters haar financiële administratie heeft verbeterd? Vul onderstaand formulier in en ontvang de volledige referentiecase.

Deel dit met vrienden!

Ontvang de volledige referentiecase

Laat uw contactgegevens achter