Nieuws

De nieuwste OnBase 24.1 features op een rij!

Sinds dit jaar heeft Hyland de releasedatum van OnBase verplaatst van het derde kwartaal van het jaar naar het eerste kwartaal. In de nieuwste release van OnBase 24.1, zijn wederom verschillende features verder ontwikkeld. In dit nieuwsitem lichten wij graag vier van deze features verder uit. We zoomen in op de nieuwe App Builder, de Administration Portal, Workflow XML messaging en de Web Client.

Workview toegevoegd aan de OnBase App Builder!

App Builder

In versie 23.1 introduceerde OnBase de App Builder. Een geheel nieuwe module waarmee verschillende web interfaces kunnen worden geconfigureerd die volledig aansluiten bij de werkzaamheden van de eindgebruike. En dat in de vertrouwde huisstijl van de eigen organisatie. Dit is geheel volgens de OnBase methode met ‘point & click’ te configureren. Waar voorheen de eindgebruikers vast zaten aan de standaard interface van de OnBase Web Client, welke maar beperkt te ‘customizen’ was, kunt u nu met behulp van de OnBase App Builder gemakkelijk verschillende interfaces aanmaken waarin alleen die functionaliteiten getoond worden die de eindgebruikers nodig hebben.

In versie 24.1 is dit product verder uitgebreid en is Workview toegevoegd. Zo kunt u in Workview filters ontsluiten en Workview-objecten openen en aanpassen in een eigen web interface. Met deze laatste toevoeging is het nu mogelijk om bijna alle workflow processen te ontsluiten via een App Builder web interface.

OnBase Administration Portal

Met de verschuiving naar de cloud is er nog meer de behoefte ontstaan aan een web interface om basale systeem configuraties uit te kunnen voeren. Hierin voorziet Hyland met de OnBase Administration Portal, welke is gelanceerd in versie 22.1. Dit is een web-based variant van de oude vertrouwde OnBase Configuration module. Met elke opvolgende versie is deze portal verder uitgebreid en met de komst van versie 24.1 zijn de ‘privilege-based menus’ toegevoegd. Dit houdt in dat alleen de menu items worden weergegeven waar de ingelogde gebruiker rechten voor heeft.

Inmiddels is dit een volwaardige client geworden om de meest basale OnBase configuraties mee uit te kunnen voeren. De Administration Portal is door de web-based variant een stuk toegankelijker geworden voor alle OnBase beheerders.

Workflow (XML) Messaging

Hyland heeft in versie 24.1 een geheel nieuwe feature toegevoegd aan de OnBase Workflow. Je hebt nu de mogelijkheid om XML-berichten te ontvangen, te verwerken en uit te sturen. Voorheen werd een XML-bericht behandeld als een gewoon document en kon je de inhoud niet wijzigen. Nu kunt u de XML-data gebruiken voor business rules en kunt u XML-berichten generen en bewerken. Wij hebben een opsomming gemaakt van wat u onder andere met de workflow (XML) Messaging kunt:

  • Met OnBase Workflow (XML) Messaging kunnen integraties direct worden afgehandeld. Dit betekent dat XML-berichten met een point-and-click-configuratie kunnen worden ingesteld, zonder dat er BizTalk of een andere maatwerkprogrammering voor nodig is.
  • Hiermee wordt automatische gegevensuitwisseling (inkomend/uitgaand) tussen OnBase en één of meerdere externe bedrijfssystemen mogelijk gemaakt.
  • Ook staat het toe om XML-gestuurde orkestratie en bedrijfslogica uit te voeren met volledige toegang tot de Workflow-functionaliteit.
  • Tot slot gebruikt het bestaande Workflow-functies (regels/acties) om een rijke integratieomgeving voor OnBase te bieden, die door OnBase-beheerders kan worden onderhouden.

OnBase Web Client

Met versie 23.1 werden er een aantal mooie nieuwe features toegevoegd aan de Web Client, zoals:

  • De geheel vernieuwde PDF Viewer
  • Verbeterde document viewer voor tekst documenten
  • ‘Single-Window Mode’

Ook in versie 24.1 zijn deze features verder verbeterd en is er gewerkt aan de toegankelijk van de Web Client. Zo zijn er contrastverbeteringen, tab volgordes en labels voor screen readers toegevoegd en verbeterd.

Deel dit met vrienden!

Meer weten over de nieuwste release van OnBase?

Vul onderstaand formulier in en één van onze medewerkers neemt binnenkort contact met u op.