Nieuws

Doc-Direkt kiest voor de Docspro Laktool

Doc-Direkt kiest voor de Docspro Laktool

Veiligheid en flexibiliteit Wob-tool doorslaggevend

Doc-Direkt introduceert samen met Docspro de Docspro Laktool. Het ontwikkelen van de Docspro Laktool voor de Rijksoverheid is een belangrijke stap om te kunnen voldoen aan de eisen van de Woo en het Programma Open op Orde. Met de laktool kunnen rijksambtenaren eenvoudig privacygevoelige informatie op een veilige manier digitaal weglakken uit documenten.

Doc-Direkt is een van de grootste dienstverleners van en voor het Rijk op het gebied van informatiehuishouding en archivering. Bij de ontwikkeling van de laktool is gelet op veiligheid, gebruiksgemak en flexibiliteit van de software. De software werkt native op de door het Rijk verplicht gestelde Standaard Platform omgeving. Tijdens het hele project is er nauw samengewerkt met rijkspartner SSC-ICT, die verantwoordelijk is voor de compliancy van het netwerk en de ICT. De software werkt via Kubernetes, Docker en container technologie, wat de software hypermodern en schaalbaar maakt.

In eerste instantie zal de tool aangeboden worden aan de ministeries waarmee Doc-Direkt al dienstverleningsafspraken heeft gemaakt, namelijk BZK, Fin, SZW en VWS. De laktool zal in de komende maanden gefaseerd uitgerold worden. Het doel is om alle rijksambtenaren, die vanuit hun functie met lakken te maken krijgen, de mogelijkheid te geven op een veilige manier plaats- en tijdsonafhankelijk documenten af te lakken.

Over Doc-Direkt

Doc-Direkt is een van de grootste dienstverleners van en voor het Rijk op het gebied van informatiehuishouding en archivering. Meer over Doc-Direkt.

Wet Open Overheid (Woo) en Programma Open op Orde

Elke Nederlander heeft recht op goede informatie van de overheid. Sterker nog: verwacht dat. Het is onderdeel van onze democratie. In door de Eerste Kamer aangenomen initiatiefwet open overheid – Woo – is opgenomen dat het afhandelen van Wob-verzoeken wordt teruggebracht naar vier weken. Het aantal Wob-verzoeken is stijgende en zo ook het belang van een goede informatiehuishouding om de juiste informatie tijdig te leveren. De Docspro Laktool ondersteund optimaal de processen rondom een Wob-verzoek en draagt bij aan meer flexibiliteit en snelheid.

Over Docspro, a Canon company

Docspro levert intuïtieve, gepersonaliseerde en toekomstbestendige technologieën en diensten die organisaties in staat stellen om op een onderscheidende en innovatieve manier te communiceren met hun stakeholders. Docspro is sinds 1994 een toonaangevende leverancier van business software en services en is erkend specialist op het gebied van digitaliseren, transformeren en robotiseren van informatie gedreven processen.

Deel dit met vrienden!