Sneller werken en minder fouten met de Docspro AVG Robot!

Docspro AVG Robot

Hoe voldoet u aan uw documentatieplicht of het 'recht om vergeten' te worden?

Docspro AVG Robot

De Europese Privacywetgeving oftewel Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 van kracht geworden. Hoe geeft u gehoor aan individuen die een beroep doen op bijvoorbeeld ‘het recht op inzage’ of ‘het recht om vergeten’ te worden?

Deze AVG / GDPR wetgeving geeft personen het recht op onder andere inzage in de persoonsgegevens waarover u beschikt, dataportabiliteit en het recht om vergeten te worden. In veel gevallen zijn deze persoonsgegevens verspreid over verschillende systemen in uw organisatie. Dit betekent dat op het moment dat u een aanvraag binnenkrijgt om inzichtelijk te maken over welke gegevens u beschikt, uw personeel handmatig in alle applicaties moet gaan zoeken naar de persoonsgegevens van deze persoon.

Dit kost uw medewerkers kostbare tijd die zij beter aan andere werkzaamheden kunnen besteden. In de ideale situatie zou u alle informatie in één systeem hebben vastgelegd, maar de praktijk is weerbarstiger. Denk bijvoorbeeld aan informatie opgeslagen in e-mails, fileshares, CRM, ERP en DMS en andere business applicaties. Om er voor te zorgen dat u als organisatie snel inzage in persoonsgegevens heeft is de Docspro AVG Robot ontwikkeld.

Wat is de Docspro AVG Robot?

De Docspro AVG Robot is een geavanceerd Robotic Process Automation (RPA) platform dat naadloos, zonder te programmeren met iedere applicatie integreert. De Docspro AVG Robot is snel te implementeren, zonder gebruik te maken van ingewikkelde API’s waardoor deze snel inzetbaar is.

Een robot maakt in tegenstelling tot een mens geen fouten, waardoor u er zeker van bent dat de robot altijd met de juiste gegevens terugkomt en ook niets vergeet. Een medewerker immers kan per ongeluk gegevens van een andere persoon aanleveren of persoonsgegevens uit een applicatie vergeten te raadplegen. Daarnaast zijn alle acties welke de robot uitvoert volledig auditeerbaar, waarmee u aan kunt tonen dat u heeft voldaan aan het verzoek tot inzage, vergeten worden of dataportabiliteit.

Docspro AVG Robot, de voordelen:
  • Naadloze integratie met iedere bedrijfsapplicatie
  • Snelle inzage in persoonsgegevens
  • Eenvoudig bij audits, alle acties worden gelogd
  • Een robot is 24/7 inzetbaar
  • Werkt veel sneller door meerdere acties tegelijkertijd uit te voeren
  • Werkt vele malen accurater

Meer weten over de Docspro AVG Robot?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.

Relevante artikelen