Nieuws

Docspro ontvangt keurmerk UBL Ready

Docspro ontvangt keurmerk UBL Ready

Onlangs heeft Docspro het UBL Ready keurmerk ontvangen. UBL Ready bouwt voort op de UBL Ketentest wat een initiatief is dat ondersteund wordt door Economische Zaken in 2015 en uitgevoerd wordt door het Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBN.

Elektronisch factureren via UBL

UBL Ready is er voor alle organisaties die zich bezighouden met het versturen en/of verwerken van e-facturen. Denk daarbij aan aanbieders van boekhoudsoftware, (online) e-facturatiedienstverleners, leveranciers van scan- en herkenoplossingen, verzenders en overheidsorganisaties. Elektronisch factureren via UBL (Universal Business Language) is de nieuwe standaard in Nederland. UBL omvat afspraken over de structuur van een factuur in XML-formaat. Het rapport van de toelatingscommissie loog er niet om: “U heeft o.a. een best moeilijke factuur (meerdere BTW-percentages en factuurtoeslag) op een juiste manier weergegeven. Zo duidelijk kom ik ze niet vaak tegen!”

De voordelen

  • Onze oplossingen zijn gecertificeerd voor de UBL Ready standaard en de Simpler Invoicing (SI) variant.
  • Met een UBL factuur wordt 100% herkenning van de factuur mogelijk, waarbij alleen nog maar een controle hoeft plaats te vinden of de leverancier een juiste factuur heeft gestuurd.
  • Met de oplossingen van Docspro kunt u deze controles simpel, efficiënt en goedkoper uitvoeren, omdat de XML factuur direct geconverteerd wordt naar een leesbare factuur in .PDF formaat.
  • U kunt  via één oplossing zowel fysieke als digitale (UBL) facturen verwerken.

Is uw organisatie al UBL ready? 

Bent u op zoek naar een e-facturatie specialist die u kan helpen om uw organisatie UBL Ready te maken? Of bent u benieuwd wat Docspro daarin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.