Nieuws

Ervaring afstudeerstage Integrale Bedrijfsvoering bij Docspro

Wil jij weten hoe het is om bij Docspro stage te lopen en af te studeren? Lees dan de ervaring van onze stagiair Jarno van Scheppingen!

Afstudeerstage Integrale Bedrijfsvoering bij Docspro

Jarno van Scheppingen heeft bijna zijn stage bij ons afgerond. Hij geeft zijn stageperiode bij Docspro een ruime 9!  Benieuwd waarom? Lees snel verder.

Stage bij Docspro

Jarno Docspro MuurMijn naam is Jarno van Scheppingen. Momenteel ben ik 23 jaar en kom uit Roelofarendsveen. Ik ben vorig jaar afgestudeerd voor de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde. In september 2022 ben ik gestart met  mijn HBO Master Integrale Bedrijfsvoering. Deze Master wordt afgesloten met het schrijven van een thesis. Deze thesis schrijf ik bij en voor Docspro.

Stage bij Docspro via LinkedIn

Via LinkedIn had ik een post aangemaakt waarin ik vertelde dat ik opzoek was naar een opdracht gericht op samenwerking, integratie en afstemming tussen verschillende afdelingen. Docspro heeft mij via deze post benaderd. In het eerste kennismakingsgesprek werd mij verteld dat er al veel gedaan wordt bij het bedrijf ten behoeve van de samenwerking, maar dat ze zich als bedrijf altijd willen blijven ontwikkelen. Dat betekent dus dat er altijd ruimte is voor verbetering

Onderzoek

Zodoende hebben we gezamenlijk een onderzoeksvraag opgesteld. Ik ben daar vooral individueel mee bezig geweest, maar er was altijd tijd en ruimte voor vragen. Ik heb de afstemming en de samenwerking daarin dan ook als zeer prettig ervaren. Mede door de open werksfeer bij Docspro heb ik mij erg welkom gevoeld binnen de organisatie. Die werksfeer zie ik ook terug bij mijn collega’s waarbij meerdere van hen aangeven echt een familiecultuur te voelen.

Momenteel ben ik druk bezig met het afstudeertraject en het doel is dan ook om mijn diploma te behalen. Mocht dat niet lukken dan heeft dat in ieder geval niks te maken met de begeleiding die ik vanuit Docspro heb gekregen. Als ik straks klaar ben met mijn opleiding ga ik vanuit mijn bijbaan aan het werk als assistent-accountant. Ik wil daarin eerst een goede basis leggen voordat ik eventueel aan de slag ga als integraal manager of bedrijfsadviseur.

Ik zou andere studenten een stage bij Docspro zeker aanraden. Het bedrijf laat zien dat ze betrokken zijn met hun stagiairs. Zo lag er ook de ruimte voor een mede stagiair en mij om wat te delen over het onderzoek tijdens de Docspro business update. Natuurlijk mogen de gezellige collega’s en de soep, tosti en snackdagen zeker niet vergeten worden. Daarom geef ik mijn stageperiode een ruime 9.

Deel dit met vrienden!