Nieuws

Ervaring marketing stage bij Docspro

Ervaring marketing stage bij Docspro

Tamara BoonMijn naam is Tamara Boon en zit op dit moment in het derde jaar van mijn studie Commerciële economie op Hogeschool Leiden. September 2020 ben ik begonnen aan mijn marketingstage bij Docspro voor een periode van een half jaar. Tijdens mijn stage wilde ik vooral kennis opdoen in:

Online marketing
Content maken
Marketing analyses
Schrijfvaardigheid verbeteren

Hierdoor paste Docspro perfect bij mij als stageplek.

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Tijdens mijn stage bij Docspro had ik verwacht dat ik een campagne mocht opzetten en verder kleine marketing klusjes mocht oppakken. Maar dit was juist niet het geval. Ik werd in alles meegenomen en mocht meerdere marketingcampagnes zelfstandig oppakken wat erg leuk en leerzaam is. Verder is de samenwerking met mijn stagebegeleider heel goed bevallen. Er werd altijd gekeken naar wat ik wilde leren en welke werkzaamheden ik dan kon uitvoeren. Daarnaast wordt er vaak naar mijn mening gevraagd en mag ik altijd ideeën aandragen voor een leuke campagne of content.

De samenwerking met mij stagebegeleider ervaarde ik als erg prettig. Verder was de sfeer binnen de organisatie ook erg goed, iedereen ziet je echt als collega. En doordat iedereen thuis moest werken door de corona maatregelen vonden de collega’s het ook ook leuk om via Teams contact te onderhouden.

Mijn werkzaamheden tijdens mijn stageperiode waren heel afwisselend. Ik heb bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  1. Een RPA en Robotic Accounting campagne in de eerste weken opgezet
  2. Een blog geschreven
  3. Content gemaakt voor de feestdagen
  4. En nog veel meer marketing taken om de brand awareness van Docspro te vergroten.

Tijdens mijn stage werd ik heel erg vrijgelaten in de werkzaamheden, maar wel goed begeleid. Ik kon namelijk altijd vragen stellen of feedback vragen en kreeg altijd snel reactie. Verder bespraken we elke dag hoe het gaat met de werkzaamheden en waar ik eventueel ondersteuning bij nodig had. Voor mijn schoolopdracht werd er veel mee gedacht en is veel tijd voor beschikbaar gesteld.

Stage lopen bij Docspro zou ik ten zeerste aanraden als je op zoek bent naar een stage waarin je wilt leren hoe je meer awareness kan creëren rondom een bedrijf. Maar ook als je in alle facetten van marketing meegenomen wilt worden.

Mijn stage bij Docspro geef ik een 8.

Meer informatie