Nieuws

Ervaring Software Development stage bij Docspro

Ervaring Software Development stage bij Docspro

Mijn naam is Duncan van Vliet en ik zit op dit moment in mijn 3e jaar van mijn studie Software Engineering op de Haagse Hogeschool. In september 2020 ben ik begonnen aan mijn software development stage bij Docspro voor een periode van een half jaar. Tijdens mijn stage wilde ik vooral ervaring opdoen in het ontwikkelproces in een professionele bedrijfsomgeving en nieuwe dingen leren over software. Dit is zeer geslaagd.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Tijdens de stage heb ik veel mogen leren op verschillende vlakken. Natuurlijk heb ik geleerd over het ontwikkelen van programma’s, maar ik heb ook mogen leren over hoe je security hanteert in je programma en hoe je dit uitrolt op een server.

Voor mijn stageopdracht heb ik een webapplicatie ontwikkeld met Blazor, een web development framework. Hier heb ik ook de documentatie voor geschreven, omdat het soms nog wel ingewikkeld kan zijn om te installeren. Als ik tegen een probleem aanliep was er altijd wel een collega die met mij mee kon denken. Dit heeft me heel erg geholpen tijdens mijn stageperiode. De collega’s zijn ook een keer student geweest en hebben mij ook waardevolle tips gegeven tijdens de stage.

Het was heel fijn dat ik mijn stagebegeleider iedere dag bij de daily stand-up zag. Hierdoor blijft de stagebegeleider op de hoogte van mijn activiteiten en is er een moment om vragen te stellen of te overleggen. Bij Docspro is iedereen aanspreekbaar, dat zorgt voor een ontspannen sfeer waarin efficiënt gewerkt kan worden.

Stagelopen bij Docspro zou ik aanraden, omdat er een zeer aangename werksfeer is, waar iedereen aanspreekbaar is. Daarom is het ook gemakkelijk om contact te houden met de opdrachtgever, stagebegeleider en collega’s. Mijn stage bij Docspro geef ik een 8,5 en zou ik samen willen vatten in een superfijne ervaring.

Meer informatie