Nieuws

Even voorstellen: Laurens van der Vaart

Even voorstellen: Laurens van der Vaart

Wie zijn nu de mensen achter Docspro? In deze blogserie stellen we ze graag aan je voor! Deze keer een kennismaking met Laurens van der Vaart. In zijn rol als Lead Consultant en specialist op het gebied van OnBase is hij het aanspreekpunt als het gaat over het content services platform. Wat doet hij daarnaast en wie is hij als persoon bij Docspro?

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Laurens en ben woonachtig in Alphen aan den Rijn. Dat heeft als voordeel dat ik vaak op de fiets naar m’n werk kan, erg lekker! Ik woon samen met mijn vriendin (inmiddels vrouw, maar dat klinkt nog wat onwennig) en we zijn in verwachting van ons eerste kleintje. Een spannende tijd dus!

Mijn vrije tijd vul ik graag sportief in op de CrossFit box. Daarnaast ga ik een leuke avond uit met lekker eten, een bios of een goed feestje ook zeker niet uit de weg.

Wat doe je bij Docspro?

In de basis ben ik al meer dan 10 jaar consultant met een specialisatie op het product OnBase. Daarbij implementeer ik OnBase oplossingen bij tal van klanten. Dit gaat van kleine opdrachten voor wat aanpassingen tot zeer grote projecten met migraties van tientallen miljoenen documenten. Daarnaast ben ik als Lead Consultant ook aanspreekpunt en kennisbaken voor mijn collega’s over alles wat met OnBase  te maken heeft. Ik help waar nodig bij het uitdenken van technische oplossingen en bied ondersteuning bij lopende OnBase projecten. Deze ondersteuning geldt ook voor mijn collega’s van sales, daarbij zet ik mijn kennis al in tijdens het verkooptraject als technical pre-sales.

Wat voor collega ben jij?

Vanuit mijn rol staat ‘behulpzaam’ centraal, dus ik hoop dat mijn collega’s dat ook kunnen beamen en dat zo ervaren. Ook vind ik een gezellige informele werksfeer belangrijk en probeer daar mijn steentje aan bij te dragen. Hard werken moet afgewisseld worden met momenten van plezier en ontspanning. Bijvoorbeeld door een lekkere wandeling in de middag of een spontane traktatie.

Heb je een levensmotto?

Niet perse, maar het motto ‘Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen’ spreekt mij wel aan. Plezier in het werk en het leven maken zodat je ’s ochtends zonder al te veel moeite je bed uitkomt!

Waar krijg jij energie van?

Het voordeel van het werken bij een klein bedrijf is dat je verschillende rollen kunt vervullen en daarin ook veel verantwoordelijkheid draagt. Zo kan ik bijdragen aan een succesvol sales traject en vervolgens met diezelfde klant verder werken om een fantastische oplossing uit te denken en te realiseren. Als je dan aan het eind van de rit samen met de klant in volle tevredenheid terug kan kijken op het hele traject en de oplossing intensief gebruikt wordt, dan geeft dat veel voldoening.

Wat weten veel mensen niet over jou?

Van oorsprong heb ik geen achtergrond in de IT, ik ben lang geleden afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Al snel bleek dat dat toch niet de richting was die ik op wilde. Via Rogier Schippers (sinds kort weer collega!) kwam ik bij Docspro terecht op de supportdesk. Daar leerde ik de IT wereld kennen en kreeg ik alle producten en oplossingen van Docspro onder de knie.

Werken bij Docspro

Wilt u zich ook bij ons team aansluiten? We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken! Als u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, aarzel dan niet om een eens te kijken tussen onze openstaande vacatures. En wie weet staat u binnenkort ook op onze website.