Blog

Financiële robots: de volgende stap in automatisering

Financiële robots: de volgende stap in automatisering

Geavanceerde capture-oplossingen, een digitaal archief en workflows: de afgelopen jaren heeft u waarschijnlijk volop ingezet op automatisering van uw financiële processen. Toch blijven er vaak nog handmatige taken over die veel tijd kosten. Tegelijkertijd moet u waarschijnlijk steeds meer doen met minder middelen.

RPA (Robotic Process Automation) kan u helpen de automatisering van processen naar het volgende niveau te tillen.

In dit artikel leest u wat RPA voor uw organisatie kan betekenen en geven we verschillende voorbeelden van toepassingen in de praktijk.

Waarom RPA?

RPA zal de komende tien jaar grote impact hebben op de transformatie van financiële processen. Softwarerobots kunnen helpen om de automatisering van financiële processen uit te breiden. Ze voeren de terugkerende taken uit die nu nog handmatig gedaan worden.

RPA is een aanvulling op de capture-oplossingen en workflows waar organisaties nu vaak al mee werken. De softwarerobots helpen de automatisering naar een nog hoger niveau te tillen. Dit werkt kostenbesparend en biedt medewerkers de kans om zich bezig te houden met taken die waarde toevoegen aan de organisatie.

In- en uitgaande betalingen

Een voorbeeld waarbij softwarerobots de automatisering naar een hoger niveau kunnen tillen, is de automatisering van in- en uitgaande betalingen (Accounts Payable en Account Receivable). Natuurlijk kan e-invoicing hierbij voordelen bieden.

Maar er kleeft ook een nadeel aan e-invoicing. Het leidt nogal eens tot een wildgroei aan netwerken en standaarden, waardoor u alsnog bestanden handmatig moet overzetten tussen tientallen portals en uw ERP-systeem.

Softwarerobots bieden hier uitkomst. Wanneer u alle handelingen door één systeem laat uitvoeren door softwarerobots – die snel alle benodigde informatie uit alle verschillende portals halen – hoeft u geen handmatig werk meer te verrichten.

Het resultaat? Updates vinden automatisch plaats en vertragingen en fouten behoren definitief tot het verleden.

Financiële afsluiting

Een ander proces waarbij financiële softwarerobots u veel werk uit handen kunnen nemen is de financiële afsluiting. Met gerobotiseerde procesautomatisering kunt u alle gewenste informatie in uw organisatie verzamelen.

Ook kunt u de aansluiting met bankgegevens stroomlijnen (Reconciliation) en de honderden handelingen managen die bij elke stap in het financiële afsluitingsproces horen. Op deze manier zullen uw interne controles aan kwaliteit winnen en heeft u minder tijd nodig voor de afsluiting van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Kortom: minder hectiek, meer rust.

Inkomende bestellingen verwerken

Het correct verwerken van binnenkomende orders is nog steeds monnikenwerk. Met softwarerobots kunt u dit proces volledig automatiseren. De robots maken verbinding met elk systeem om prijzen te valideren, de inventaris te updaten of het CRM-systeem bij te werken. Orders zullen veel sneller verwerkt worden en er zullen minder fouten gemaakt worden. En dat is natuurlijk weer heel goed voor de klanttevredenheid.

Benieuwd wat softwarerobots voor uw organisatie kunnen betekenen? 

Lees het e-book over de toepassing van RPA voor Finance:

E-BOOK: ZET DE VOLGENDE STAP IN DE AUTOMATISERING VAN UW FINANCIËLE PROCES – 7 OVERWEGINGEN
Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan via onze social media kanalen of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Meer weten?

Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt voor meer informatie uiteraard ook contact opnemen met ons team via 0172-419334. 

  • Wij nemen deze gegevens op in ons CRM systeem om contact met u op te nemen. Indien u wenst dat wij uw gegevens moeten verwijderen, dan vernemen wij dat graag. Lees hier onze privacyvoorwaarden.
  • * verplichte velden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Relevante artikelen

> Naar blogarchief
Stel een vraag Offerte