Digitaal beveiligd personeelsdossier

Personeelsdossiers altijd compleet, inzichtelijk en op de juiste locatie aanwezig

HR Document Management

Een personeelsdossier bestaat al snel uit enkele tientallen documenten; contracten, formulieren, verslagen, brieven en nog vele andere documenten. Al deze documenten zitten in verschillende ordners, waardoor het zoeken naar deze documenten steeds moeilijker en tijdrovender wordt. Bovendien dient deze vertrouwelijke informatie veilig opgeslagen te worden. Voor veel van deze documenten geldt een wettelijke bewaartermijn na het einde van de dienstbetrekking. Soms tot wel twintig jaar! En met de nieuwe wet voor de bescherming van persoonsgegevens, de Algemene verordening gegevensbescherming die in 2018 in werking is getreden, is het nog belangrijker om juist dit soort informatie nog beter en veiliger te beheren.

Met HR Document Management van Docspro behoren deze HR-kopzorgen tot de verleden tijd. U kunt er uw personeelsdocumenten mee beheren en uw HR-processen optimaliseren. Tevens stelt het uw HR-professionals in staat om huidige medewerkers beter te begeleiden en te faciliteren. Dit kan via het beschikbaar stellen van personeelsdocumentatie via een intranet, maar ook het afhandelen van verlofaanvragen en ziekmeldingen kan digitaal. Met het digitaal personeelsdossier bespaart u meer tijd, waardoor u de focus kunt leggen op de begeleiding van uw huidige medewerkers.

Toptalent

U kunt HR Document Management ook inzetten om toptalent sneller uit de papierberg van cv’s en sollicitatiebrieven te filteren. Door deze documenten te scannen of automatisch importeren worden ze automatisch in de juiste elektronische dossiers geplaatst voor verdere behandeling op de HR-afdeling. Veiligheidsinstellingen kunnen op zodanige wijze aan de diverse ‘rolhouders’ in uw organisatie worden toegewezen, zodat uitsluitend daartoe geautoriseerde medewerkers toegang tot de digitale personeelsdossiers hebben.

Voordelen

  • Veel tijdsbesparing
  • Personeelsdossiers altijd compleet, inzichtelijk en op de juiste locatie aanwezig
  • Geautomatiseerd verwerken van verlofaanvragen en ziekmeldingen
  • Personeelsdocumentatie online of via intranet beschikbaar maken
  • Veilige en betrouwbare opslag van personeelsgegevens in een digitaal archief conform wet -en regelgeving
  • Als eerste de beste kandidaten selecteren en aannemen
  • Mogelijkheid om bewaartermijnen toe te kennen aan documenten
  • Digitaal beveiligd personeelsdossier

Meer weten over HR Document Management?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.