Nieuws

Ervaring Marketing afstudeerstage bij Docspro

Wil jij weten hoe het is om bij Docspro stage te lopen en af te studeren? Lees dan de ervaring van onze marketingstagiair Rik van Hameren!

Marketing afstudeerstage bij Docspro

Foto stagiair RikMijn naam is Rik van Hameren, ik ben 24 jaar en ik kom uit Oude Wetering. In het verleden heb ik meerdere opleidingen gedaan, van Particuliere Beveiliging in Alphen aan den Rijn tot mijn huidige opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Momenteel ben ik aan het afstuderen en dit doe ik bij Docspro. Het afstuderen staat voor mij in het teken van het laten zien dat ik klaar ben voor de praktijk. Dit wilde ik laten zien aan de hand van de scriptie die ik heb geschreven.

Voordat ik bij Docspro terecht was gekomen, heb ik meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd bij verschillende organisaties. Uiteindelijk heb ik aan mijn gesprek bij Docspro het beste gevoel overgehouden en heb ik na een goed gesprek besloten om mijn afstudeerstage bij Docspro te doen.

Ik vind het leuk om bezig te zijn met alle aspecten op het gebied van marketing en communicatie. Omdat Vicencia de marketing in haar eentje verzorgt, was het mogelijk om haar op bijna alle fronten te ondersteunen. Dit maakte het voor mij aantrekkelijker, omdat ik in veel zaken ervaring kan opdoen. Ik ben bijvoorbeeld bezig geweest met de social media kanalen, het maken van een contentplanning, het organiseren van een webinar, het meehelpen aan het bouwen van een nieuwe website en nog heel veel meer. Alles wat ik heb gedaan heb ik met veel plezier gedaan. Dit plezier is mede door de geweldige 1-op-1 begeleiding die ik heb gehad. Al met al heb ik een geweldige stage gehad. Ik heb meer dan voldoende tijd gehad om aan mijn scriptie te werken, hier waren ze bij Docspro heel soepel in.

Vanwege alle coronamaatregelen heb ik veel online contact gehad met mijn collega’s bij Docspro. Daarnaast heb ik twee dagen per week op kantoor gewerkt, waar ik met iedereen een goede band heb opgebouwd. Ik heb het gevoel dat ik hier echt op mijn plek zit. Er is een informele werksfeer waar iedereen respect heeft voor elkaar.

Ik heb veel kunnen leren bij Docspro. Waar ik in het begin dacht te moeten wennen aan de dienstverlening van Docspro, heb ik mij snel kunnen aanpassen, dankzij de belegeiding.

Ik kijk er heel erg naar uit om in de toekomst actief te zijn in de marketing. Wat mij gelukkig maakt is het feit dat wanneer je een marketingstrategie bedenkt en deze uitvoert dat dit vervolgens tot het gewenste resultaat leidt voor de organisatie.

Voor mijn afstudeerstage heb ik verschillende doelen gehad. Op nummer één stond afstuderen. Daarna kwam de kennis en ervaring opdoen het gebied van verschillende marketingactiviteiten. Docspro heeft mij bij beide doelen heel erg gesteund en geholpen, waardoor ik kan zeggen dat ik mijzelf op professioneel vlak sterk heb ontwikkeld.

Voor alle toekomstige stagiaires zou ik Docspro zeker aanbevelen. Ondanks dat ik alleen marketingwerkzaamheden heb verricht, denk ik dat de begeleiding en de werksfeer voor elke stagiair uit elk vakgebied goed is bij Docspro. Je kunt veel leren, mits je daar ook interesse in hebt en dit zelf aangeeft. Al zou ik een cijfer moeten geven aan mijn stageperiode, rekening houdend met alle corona maatregelen, de begeleiding, de mogelijkheden om te leren en de collega’s, dan komt dat cijfer gewoon op een 10.