Blogs

Op tijd voldoen aan de AVG?

Op tijd voldoen aan de AVG? Dat kan met RPA!

Uw redder in nood om tijdig volgens de AVG te werken

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG/GDPR) die aanstaande 25 mei wordt gehandhaafd, is een van de meest omvangrijke en ingrijpende overheidsreguleringen sinds tijden. De Docspro AVG Robot is hiervoor dé technologie die u perfect kan ondersteunen om op tijd in lijn te werken met de AVG.

De nieuwe Europese privacywetgeving AVG (ook bekend onder de naam GDPR) geeft personen het recht op onder andere inzage in hun persoonsgegevens waarover u als organisatie beschikt, op het overdragen van gegevens en op het recht om ‘vergeten te worden’. In veel gevallen zijn deze persoonsgegevens opgeslagen in verschillende systemen in uw organisatie: e-mails, fileshares, CRM, ERP, DMS en andere business-applicaties. Wanneer u een aanvraag binnenkrijgt om inzichtelijk te maken welke persoonsgegevens u van iemand heeft, zullen uw medewerkers hiervoor handmatig in alle applicaties moeten zoeken. Een taak die niet alleen veel tijd kost, maar omdat het mensenwerk is, ook zeer foutgevoelig is.

Snel inzage in ál uw applicaties

Om ervoor te zorgen dat u als organisatie snel en correct inzage in deze persoonsgegevens heeft, heeft Docspro de AVG Robot ontwikkeld. Dit is een geavanceerd Robotic Process Automation (RPA) platform dat naadloos, zonder te programmeren, met iedere applicatie integreert. U kunt de Docspro AVG Robot snel implementeren, zonder gebruik te maken van ingewikkelde API’s of custom code. De softwarerobot gaat dus meteen voor u aan de slag en alle acties die deze robot uitvoert, zijn volledig auditeerbaar. Zo kunt u gemakkelijk aantonen dat u heeft voldaan aan het wettelijke verzoek tot inzage, het recht om vergeten te worden en de mogelijkheid om gegevens over te dragen (dataportabiliteit).

Ook voor data op papier

Wist u dat persoonsgegevens op papier ook conform de AVG-richtlijnen dienen te worden behandeld? Door de Docspro AVG Robot te combineren met een Document Management systeem inclusief scan -en herkenoplossing, beschikt u over een volledig digitaal en doorzoekbaar archief. Zo kan de softwarerobot ook deze (intelligent) gescande documenten doorzoeken, archiveren of automatisch laten vernietigen. Alles uiteraard overeenkomstig de richtlijnen van de AVG.

Eén platform, meer inzicht

Dit kan allemaal op één en hetzelfde platform, dat bovendien is uitgerust met visuele dashboards welke eventuele fouten in de data en processen weergeven. Tevens ziet u waar, en hoe, de opgespoorde persoonsgegevens in uw organisatie worden gebruikt. Zo verwerft u meer inzicht in deze data en kunt u deze ook effectiever beheren.

De voordelen van de Docspro AVG Robot
  • Naadloze integratie met iedere bedrijfsapplicatie
  • Snelle inzage in persoonsgegevens
  • Eenvoudig bij audits, alle acties worden gelogd
  • Een robot is 24/7 inzetbaar en neemt geen verlof
  • Werkt veel sneller door meerdere acties tegelijkertijd uit te voeren
  • Werkt vele malen accurater

Kortom: Robotic Process Automation (RPA) is het antwoord voor organisaties die vrezen op 25 mei 2018 niet klaar te zijn voor de AVG.

Wij geven u graag advies en ondersteuning. Neem vandaag nog contact op!

Wij schijnen graag licht op de onduidelijkheden die het correct implementeren van de AVG wet met zich meebrengt en ondersteunen u bij het proces van de nieuwe regelgeving. Kom niet voor verrassingen te staan, schakel een partner in en laat u helpen bij het nemen van de juiste maatregelen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten over de Docspro AVG Robot?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.