Snel, veilig en betrouwbaar

Digitaal ondertekenen

Elektronische handtekeningen, snel, veilig en betrouwbaar

Hoe verzamelt u handtekeningen in uw organisatie en van uw klanten en/of leveranciers? Ondertekent u de documenten nog steeds op papier?

Met het digitaal ondertekenen van documenten kunt u gemakkelijk uw bedrijfsprocessen versnellen door het ondertekenen van documenten te automatiseren.

Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Digitale handtekening

Een digitale handtekening of elektronische handtekening (eSignature) is een digitale versie van een handgeschreven of natte handtekening en bestaat uit digitale gegevens die zijn vastgehecht aan een digitaal document. Een digitale handtekening regelt zekerheid over de identiteit van de ondertekenaars en zekerheid dat het ondertekende document niet meer gewijzigd wordt na ondertekening.

Waarom elektronisch ondertekenen?

De traditionele handtekening vereist echter dat iedereen tegelijk op dezelfde locatie aanwezig is voor de ondertekening. Of het rondsturen van een fysieke kopie van het contract aan iedereen die een akkoord moet geven. Elektronische handtekeningen zijn bindend en praktisch. Het rondsturen van digitale documenten is snel en duurzaam. Opmerkingen van ondertekenaars zijn op het laatste moment direct door te voeren, zonder dat een fysiek document moet worden rondgestuurd. De juridische geldigheid blijft volledig intact, en door de verhoogde efficiëntie komen de partijen sneller tot het gewenste resultaat en een overeenkomst

Digitale handtekeningHoe werkt digitaal ondertekenen van Docspro?

Wij werken met de gecertificeerde elektronische handtekening . Dit type handtekening heeft een gekwalificeerd digitaal certificaat. Dit certificaat bewijst dat de handtekening betrouwbaar is. Hoe? De identiteit van de ondertekenaar wordt aan de digitale handtekening gekoppeld. Vervolgens wordt de handtekening aan het document gekoppeld en is altijd terug te zien, wie er heeft getekend en wanneer Vervalsing van het document of de handtekening is niet mogelijk.

Welke documenten kunt u digitaal ondertekenen?

U kunt ieder document dat u ook met een ‘ouderwetse’ handtekening ondertekent ook elektronisch ondertekenen. U kunt een digitaal contract ondertekenen, maar ook een offerte of een arbeidsovereenkomst.

Alle voordelen op een rij

  1. Onderteken, verstuur en beheer documenten overal én van elk apparaat
  2. Nooit meer printen, scannen, posten of dagenlang wachten
  3. Betrouwbaarder dan papierwerk
  4. Juridisch geldig
  5. Volledig inzicht in het ondertekenproces
  6. Minder administratieve handelingen
  7. Duurzaam, u gebruikt minder papier

 

De kracht van digitaal ondertekenen

Met een elektronische handtekening geven belanghebbenden hun juridisch akkoord op een digitaal document. Wilt u meer weten over het digitaal ondertekenen van documenten? Vul onderstaande formulier en Lucas neemt contact met u op.

Wat onze klanten zeggen

Technologische oplossingen