Nieuws

Perpetual licenties vervangen door subscription based licenties

Perpetual licenties vervangen door subscription based licenties

De ontwikkelingen op IT-gebied volgen elkaar razendsnel op, zo snel dat ze soms bijna niet meer zijn bij te houden. Niet alleen deze ontwikkelingen, maar ook veranderende marktomstandigheden hebben invloed op uw inkoopbeleid, processen en organisatie.

Om met deze uitdagingen om te kunnen gaan vereist dit ook flexibiliteit als het gaat om het gebruik van software. Misschien wilt u slechts tijdelijk gebruik maken van bepaalde functionaliteit of de mogelijkheid hebben om functionaliteit en capaciteit af te kunnen schalen.

Om u hierin tegemoet te komen zijn alle grote softwareleveranciers overgestapt van een perpetual licentiemodel naar een subscription licentiemodel. Waarbij u bij een perpetual licentiemodel het eigendom van de software verwerft en eenmalig een investering doet. Met daarbij een jaarlijkse onderhoudsbijdrage werkt het subscription model anders.

Hierbij huurt u als het ware de software voor een vooraf bepaalde periode van 3 jaar. Na afloop van deze periode kunt u dus overwegen of u met dezelfde licenties door wenst te gaan of deze naar beneden wenst bij te stellen. Voordeel voor u want in tegenstelling tot het perpetual licentie model is er dan geen sprake van kapitaalsvernietiging!

Vergelijk het maar met het kopen of huren van een auto. De auto die u koopt heeft een bepaalde aanschafwaarde met afschrijving en heeft jaarlijks onderhoud nodig, terwijl als u een auto zou huren u iedere 3 jaar in een andere auto zou kunnen rijden waarbij het onderhoud is inbegrepen.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 1 januari 2022 voeren Kofax en Hyland het subscription model door voor haar softwareoplossingen. Ook Docspro zal voor haar Docspro software dit model gaan hanteren. Uitbreidingen op uw bestaande omgeving zullen dan niet langer worden aangeboden op basis van de aanschaf van de software met een jaarlijkse onderhoudsbijdrage, maar op subscription basis.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaand bericht nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via sales@docspro.nl of +31 (0) 172 – 419 334 of vul onderstaand formulier in.

 

Meer informatie over het subscription licentiemodel

Heeft u behoefte aan meer informatie over het subscription licentiemodel en de impact op uw omgeving? Vul bijgaand formulier in en één van onze collega's neemt contact met u op.