Nieuws

Royal HaskoningDHV kiest voor factuurverwerking met Kofax in de cloud

Royal HaskoningDHV migreert naar Kofax TotalAgility in de Cloud met Docspro

Royal HaskoningDHV (RHDHV) heeft gekozen voor de migratie van zijn Kofax TotalAgility omgeving naar de Kofax Cloud met Docspro als implementatiepartner. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het wereldwijd harmoniseren en automatiseren van de accounts payable processen, waarbij jaarlijks 60.000 facturen worden verwerkt.

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Jaarlijks verwerkt de afdeling Accounts Payable van het wereldwijd opererende ingenieursbureau Royal HaskoningDHV 60.000 facturen. Op dit moment worden daarvan 40.000 met succes in Nederland en Indonesië geautomatiseerd verwerkt met Kofax TotalAgility (KTA). Deze on-premise oplossing is enkele jaren geleden geïmplementeerd met Docspro als implementatiepartner.

Vanuit het strategische plan Finance Vision 2025 ontstond bij Royal HaskoningDHV de wens om de financiële processen nog efficiënter en effectiever te maken. Onderdeel daarvan is het wereldwijd uniformeren en harmoniseren van het verwerken van inkomende facturen, om dat vervolgens verder te kunnen automatiseren en voor zover mogelijk te centraliseren.

Ambitie

Voor de afdeling Accounts Payable was daarmee de ambitie geformuleerd om het aantal geautomatiseerd verwerkte facturen te laten stijgen van 40.000 naar het totaal van 60.000. Marcel Eggebeen, Manager Financial Control bij Royal HaskoningDHV, zegt daarover: “We willen dat doen met één proces, in één applicatie. Kofax TotalAgility, waar we al jaren mee werken, is daarvoor wat betreft functionaliteiten de aangewezen applicatie. Maar omdat dit op onze eigen servers draait, is opschalen lastig en tijdrovend. Daarom besloten we te migreren naar de cloud.”

In de daaropvolgende aanbesteding voor de migratie van KTA naar de cloud heeft Royal HaskoningDHV meegenomen dat het meer uit het systeem wil halen door continuous improvement en door gebruik te maken van Robotic Process Automation (RPA) in combinatie met KTA. Na gesprekken met diverse partijen in de markt is Docspro gekozen als implementatiepartner. Eggebeen: “We blijven bij Docspro, mede omdat Kofax zelf actief betrokken was in het proces van vendor selectie en zich heeft gecommitteerd aan een succesvolle implementatie van de KTA cloud oplossing bij RHDHV.”

Groei

Remco Zuijdervliet, Bid Manager bij Docspro: “We zijn blij dat Royal HaskoningDHV ons ook nu het vertrouwen heeft geschonken deze migratie naar de KTA Cloud voor hen te verzorgen. Ook bij Docspro hebben we continu verbeteren hoog in het vaandel staan, en dat zullen we ook bij deze oplossing blijven doen met onze business consultants die de vinger aan de pols blijven houden.

Marcel Eggebeen: “Deze stap naar de cloud maakt ons flexibeler in het wereldwijd harmoniseren en automatiseren van onze factuurverwerking in het kader van Finance Vision 2025. We blijven groeien en moeten dus in staat zijn om in de processen met hetzelfde aantal mensen meer te doen.”

Hoofdkantoor RHDHV
Headoffice Amersfoort

Over Docspro, a Canon company

Docspro levert intuïtieve, gepersonaliseerde en toekomstbestendige technologieën en diensten die organisaties in staat stellen om op een onderscheidende en innovatieve manier te communiceren met hun stakeholders. Docspro is sinds 1994 een toonaangevende leverancier van business software en services en is erkend specialist op het gebied van digitaliseren, transformeren en robotiseren van informatie gedreven processen. Meer informatie: www.docspro.nl.

Over Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau in advies en projectmanagement. Met expertise, partnerships en innovaties draagt het bij aan een betere samenleving om de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger te maken.

Royal HaskoningDHV is koploper in innovatie en duurzame ontwikkeling. Vanuit vestigingen in meer dan 30 landen werken 6.000 professionals aan projecten in meer dan 140 landen. Wereldwijd ontwikkelen zij samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingen voor steden, water, transport en industrie. Meer informatie: www.royalhaskoningdhv.com

 

Deel dit met vrienden!