Nieuws

Softwarerobots werken op turbo-snelheid bij Sligro Food Group

Lees de gehele case!

Softwarerobots werken op turbo-snelheid bij Sligro

Van veel uitvoerend inklopwerk naar analytische taken.

Robotisering levert de crediteurenadministratie van Sligro Food Group veel tijdwinst op. Het verandert ook de werkzaamheden: van veel uitvoerend inklopwerk naar analytische taken.

 

1,1 Miljoen facturen per jaar

Sligro Food Group is een groothandel met in Nederland vijftig vestigingen, acht distributiecentra en een centrale backoffice. De groothandel heeft te maken met honderden leveranciers. Jaarlijks komen er 1,1 miljoen facturen binnen. Samen met Docspro is Sligro Food Group in 2017 begonnen met het volledig en stapsgewijs robotiseren van de inkomende order- en facturenstroom.

Dienstverlening verbeteren

De toepassing van RPA heeft volgens Jac. Willems, Manager Accounts Payable bij Sligro Food Group, niet uitsluitend kostenbesparing als einddoel. “Uiteindelijk gaat er vooral om dat nieuwe technologie de dienstverlening zowel intern (afdeling Inkoop) als extern (leveranciers) verbetert. Veel druk is weggevallen, waardoor onze mensen meer tijd kunnen besteden aan probleemgevallen. Door de tijd die is vrijgespeeld, wordt de communicatie met leveranciers geoptimaliseerd. Mensen die werkzaam zijn bij de afdeling Accounts Payable kunnen zaken beoordelen, interpreteren en aansturen. De nadruk ligt op procesmatig en analytisch denken.”

Belangrijkste feiten

  • Snellere processen, enorme tijdswinst en besparing van FTE
  • Elimineert handmatige handelingen in het financiële proces, waardoor de factuurverwerking volautomatisch verloopt
  • Transparant proces en te allen tijde inzicht in de status van een factuur
  • Naadloze integratie met ERP en financieel systeem
  • Dagaansluiting afgerond voordat medewerkers starten
  • Orders koppelen binnen 20 minuten afgerond

Benieuwd naar de hele klantcase?

 

DOWNLOAD KLANTCASE SLIGRO FOOD GROUP

Deel dit met vrienden!

Wilt u meer weten over de Robotic Accounting oplossing bij Sligro Food Group?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.