De AVG / GDPR wet is van kracht, dit heeft impact op uw organisatie

Algemene verordening gegevensbescherming; heeft u alles al op orde?

Neem geen risico, zorg dat uw organisatie in lijn werkt met de AVG / GDPR. Schakel Docspro in & laat u ondersteunen…

Werkt uw organisatie in lijn met de AVG / GDPR wet?

De AVG / GDPR wet heeft enorme impact op uw organisatie en de omgang met persoonsgegevens. Deze wet vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en is per 25 mei 2018 in werking getreden.

Lees verder en ontdek welke impact dit heeft op uw organisatie…

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan via onze social media kanalen.
LinkedIn

Wat is er precies veranderd met de intreding van de AVG wet?
De AVG is een nieuwe wet voor een eenduidige aanpak voor de bescherming van gegevens in heel Europa.

De wet zorgt voor versterking en uitbreiding van privacyrechten van individuen. Zij verlangt het volgende van uw organisatie, of u nu klein of groot bent:

  • dat men beschermingsmaatregelen neemt…
  • deze aantoonbaar maakt én….
  • melding maakt van eventuele datalekken

Dit trekt een grote wissel op de data, document- en informatiehuishouding van uw organisatie en de wijze waarop men gegevens registreert en regisseert.

Denk hierbij aan:

  • Het aanstellen van een functionaris voor de gegevensbescherming (FG).
  • Een optimale verwerking van gegevens in de Cloud.
  • Het opstellen van Privacy Impact Assessments, ofwel een informatieboekhouding.
  • Het regelen van een Data Retention Policy.

 

Meer verantwoordelijkheid voor organisaties die persoonsgegevens verwerken

  • Verwerkt uw organisatie persoonsgegevens? Dan heeft u door de AVG meer verantwoordelijkheid: u moet aansprakelijk en controleerbaar zijn. Daarom krijgt uw organisatie een documentatieplicht.
  • U moet kunnen aantonen dat u de juiste organisatorische en technische maatregelen heeft genomen om aan de AVG te voldoen….
  • Als er een datalek plaatsvindt bij één van de leveranciers, bijvoorbeeld een leverancier van de salarisadministratie, dan is de organisatie die deze administratie heeft uitbesteed de eindverantwoordelijke.

Hoe ga je hier op de juiste manier mee om?

 

De AVG is geen vrijblijvende regelgeving: De sancties lopen op tot €20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet!

De AVG is hard geformuleerd en naleving wordt sterker afgedwongen dan in de voormalige Wet bescherming persoonsgegevens. Bij het in gebreke blijven kan de overheid aanzienlijk hogere boetes opleggen dan voorheen; sancties kunnen oplopen tot maximaal €20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet!

 

De AVG wet brengt naast financiële risico’s nog meer risico’s met zich mee, maar zorgt ook voor nieuwe kansen…

Naast financiële risico’s lopen organisaties nog meer risico’s… Op het gebied van reputatie en concurrentiekracht, bijvoorbeeld door verlies van klantgegevens. Maar gelukkig biedt de extra focus die de AVG wet afdwingt ook nieuwe kansen voor uw organisatie!

Er ontstaat meer transparantie rondom de opslag en het gebruik van (persoonlijke) gegevens. De communicatie met (potentiële) klanten is gebaseerd op wederzijdse instemming waardoor het vertrouwen in uw organisatie wordt versterkt. Waarschijnlijk weet u al dat organisaties graag samenwerken met mensen die zij kennen, mogen en vertrouwen. Dat laatste wordt dus verder versterkt door verantwoordelijk met de AVG wet om te springen en hier heldere afspraken over te maken met uw klanten.

 

Laat ons u begeleiden zodat u niet voor verrassingen staat

De AVG wet is op 25 mei 2018 in werking getreden. Uw organisatie moet de persoonsgegevens dus al conform deze wet verwerken. Geen paniek, er wordt niet direct verwacht dat u alles op orde heeft, maar u moet wel kunnen aantonen dat u bezig bent om uw data en processen in te richten in lijn met deze wetgeving.

Om dit op een efficiënte manier te doen heeft u een betrouwbare partner en specialist nodig die u hierbij kan ondersteunen. Denk alleen al aan het opstellen van een Privacy Impact Assessment (PIA) of bij advies voor het opstellen van diverse verwerkingsovereenkomsten, laat staan een efficiënte manier om deze informatie veilig te beheren en te managen.

 

Wij geven u graag advies en ondersteuning. Neem vandaag nog contact op!

Wij schijnen graag licht op de onduidelijkheden die het correct implementeren van de AVG wet met zich meebrengt en ondersteunen u bij het proces van deze regelgeving. Kom niet voor verrassingen te staan, schakel een partner in en laat u helpen bij het nemen van de juiste maatregelen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten over hoe u AVG compliant kunt werken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bereiken via sales@docspro.nl of bellen met +31 (0) 172 – 419 334.

  • * verplichte velden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag Offerte