Nieuws

Athora Nederland kiest voor OnBase

Athora Nederland kiest voor OnBase

Athora Nederland is een grote aanbieder van levensverzekeringen en pensioenen. Het bedrijf is voortgekomen uit Vivat, dat weer zijn wortels heeft in SNS Reaal. Dus ook al is Athora in naam een jong merk, Athora Nederland heeft een geschiedenis van meer dan honderd jaar als pensioen- en levensverzekeraar.

Sinds de afgelopen jaren gelden er voor verzekeraars steeds strengere wettelijke vereisten die de omgang met data organiseren. Om aan de wettelijke eisen te voldoen heeft Athora Nederland ervoor gekozen om samen te werken met Docspro. Door de expertise van de software consultants hebben zij bij Athora een achiveringssysteem neergezet waardoor zij voldoen aan de wettelijke eisen.

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Het doel was dan ook om het oude systeem dat in de loop der tijd is uitgebreid door het samenvoegen van andere systemen, te laten voldoen aan de wettelijke eisen sinds de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

Samenwerking

De samenwerking met Docspro als partner is volgens Slijkerman goed verlopen. “We moesten in het begin even wennen aan elkaar, omdat Docspro hecht aan duidelijke afspraken, terwijl wij het gewend zijn om wat losser te werken. Maar dat pakte goed uit en we hebben prima samengewerkt met de deskundige software consultant van Docspro, die ervoor gezorgd hebben dat we dit project tot een goed einde hebben gebracht.”

Bent u benieuwd naar hoe de samenwerking verder is verlopen en hoe Athora heeft voldaan aan de wettelijke eisen?

Vraag klantcase aan