Automatiseer uw onboardingsproces

Onboarding

Onboarding

Er zijn grote optimalisatieslagen te behalen als het gaat om onboarding binnen een organisatie. Verschillende onboardingsprocessen zoals nieuwe medewerkers, registreren van nieuwe klanten of bijvoorbeeld het inschrijven van studenten vragen veel administratieve handelingen.

Bied uw klant de mogelijkheid om eenvoudig en snel toe te treden tot uw organisatie door gebruiksvriendelijk (mobiele) processen in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een financiële instelling die haar klanten de mogelijkheid biedt om via een tablet een lening aan te vragen. Of verzekeraars waarbij haar klanten zich kunnen aanmelden via de smartphone.

Hoe kan Docspro u helpen?

Docspro heeft verschillende technologieën van onder andere Hyland en Tungsten die kunnen bijdragen aan het automatiseren van bovenstaande processen. Hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen leest u hieronder.

Onboarding en Content Services

U wilt de gegevens van uw nieuwe klant of medewerker niet kwijtraken. Met een Content Services platform heeft u een centrale plek binnen uw organisatie waar iedereen, mits met de juiste rechten,  altijd en overal toegang toe heeft. Hierdoor kunt u gegevens niet kwijtraken, de informatie op de juiste manier delen en beschikt u altijd over de laatste versie van een document. Dit kan bijvoorbeeld met OnBase van Hyland, een Content Services platform.

Een andere belangrijke toegevoegde waarde van Content Services in het onboardingsproces is het gemak waarop uw medewerkers snel en gemakkelijk bij de juiste informatie terecht kunnen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat een nieuwe medewerker gemakkelijk de benodigde informatie en documenten kan terugvinden om zijn/haar werk te kunnen doen.

Ook is het mogelijk om de voortgang van het onboardingsproces te meten door gebruik te maken van workflows en rapportages. Al met al kunnen Content Services een belangrijke rol spelen in het verhogen van de efficiëntie en nauwkeurigheid in het onboardingsproces.

Onboarding en Intelligent Document Processing

Met Intelligent Document Processing (IDP) kunt u de verwerking van inkomende bedrijfsinformatie versnellen. Met IDP worden gegevens herkend aan de hand van krachtige Optical Character Recognition (OCR) en Machine Learning (ML). Gegevens kunnen worden geclassificeerd, gecontroleerd en daar waar nodig worden gecorrigeerd. Door de slimme techniek wordt het systeem slimmer en leert het van de ingevoerde data. Hierdoor kunt u onder andere gegevens van nieuwe klanten of nieuw personeel sneller importeren in de juiste bedrijfsapplicatie.

Andere toegevoegde waarde van IDP binnen onboarding is dat het verzamelen, verifiëren en verwerken van de documentatie rondom onboarding sneller gaat. Bovendien is dit ook nog eens tijdbesparend. Uw medewerkers hoeven weinig handmatige werkzaamheden uit te voeren en kunnen zich daarom focussen op hun kerntaken. Het onboardingsproces wordt efficiënter, verhoogt nauwkeurigheid en vermindert het risico op fraude.

Onboarding en Process Automation

Ook is het mogelijk om met Process Automation processen binnen het onboardingsproces te automatiseren. Dit gebeurt aan de hand van geavanceerde low code functionaliteiten. Hierdoor is het mogelijk om processen te ontwerpen en deze te integreren met andere bedrijfsapplicaties. Het voordeel van low code is dat u geen programmeur hoeft te zijn om hiermee te werken. Naast het feit dat het met low code mogelijk is om processen te automatiseren, biedt het ook andere voordelen.

 • Zo kunt u namelijk sneller en efficiënter te werk gaan waardoor uw nieuwe medewerker sneller kan starten.
 • Met Process Automation hoeven uw medewerkers minder handmatige werkzaamheden uit te voeren tijdens het onboarden van nieuwe medewerkers. Zo houden uw medewerkers meer tijd over om zich op de kerntaken te kunnen richten.
 • Dankzij Process Automation krijgen uw nieuwe medewerkers snel een reactie en kunnen zij sneller aan de slag, omdat dit proces geautomatiseerd is.
 • Ook worden er minder fouten gemaakt, is voor elke nieuwe medewerker het proces hetzelfde en is er geen papieren administratie meer nodig.

Al met al, genoeg voordelen om uw onboardingsproces te automatiseren met behulp van Process Automation.

Voordelen

Een soepel onboardingsproces brengt onder andere onderstaande voordelen met zich mee:

 • Eén platform om uw aanvraagprocessen te stroomlijnen;
 • Snellere en betere responsetijden voor uw stakeholders (klanten, medewerkers, leveranciers etc.);
 • Snellere doorlooptijd aanvraagproces;
 • Hogere klant- en medewerkerstevredenheid;
 • Het waarborgt de kwaliteit en consistentie;
 • Goede onboarding zorgt voor waardevolle medewerkers, leveranciers en klanten.

Een geautomatiseerd onboardingsproces biedt u ook:

 • Kostenbesparing
 • Tijdwinst
 • Duidelijke audit trail
 • Verbeterde compliance

Een geautomatiseerd onboardingsproces helpt zowel klanten als medewerkers om te begrijpen wat er wordt verwacht en waar zij zich in het proces bevinden. Hierdoor geeft u een indrukwekkend visitekaartje af en wekt u meer vertrouwen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw onboardingsproces te optimaliseren?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat klanten over ons zeggen

Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?