Effectieve documentverwerking in de cloud

De Goudse Verzekeringen

Goudse Verzekeringen logoDe Goudse Verzekeringen

Effectieve documentverwerking in de cloud

Verzekeraar De Goudse ontvangt enkele duizenden documenten per dag, die cruciaal zijn voor het functioneren van het bedrijf. De technologische basis voor die verwerking wordt gevormd door OnBase en Kofax. Vorig jaar heeft De Goudse in een grootschalig project hun volledige documentverwerking in de cloud gezet, zodat de afdeling Document Services hun collega’s optimaal kan ondersteunen.

De Goudse is één van de grotere verzekeraars van Nederland. Het bedrijf richt zich primair op ondernemers, een strategie die loont door een groei die al een aantal jaren meer dan tien procent per jaar bedraagt. Bijzonder aan De Goudse is dat nu al de derde generatie Bouwmeester aan het roer staat, een opvallend verschil met de vele beursgenoteerde bedrijven die op de markt actief zijn.

Technologie is ook bij een traditioneel bedrijf als De Goudse cruciaal. Erwin Gorkom, Facilitair Manager bij De Goudse: “Alle activiteiten worden mogelijk gemaakt door IT. Dat geldt zeker voor de dagelijkse communicatiestroom waar we als verzekeraar mee te maken hebben. Om alle inkomende communicatie vanuit diverse bronnen, van mail tot papier, bij de juiste mensen te krijgen, kan alleen efficiënt gerealiseerd worden met de juiste mate van automatisering.”

Uitdaging

Digitale post verwerken

In die automatsering is Docspro al twintig jaar een belangrijke partner. In het meest recente project, dat onlangs is afgerond, hebben De Goudse en Docspro samen de mailafhandeling, die verloopt via OnBase en Kofax, volledig gemoderniseerd en in de cloud gezet. Ruben Huysse, Junior DevOps Engineer bij De Goudse: “Vorig jaar wilden we die overstap naar de cloud maken vanuit ons oude on premise-systeem. Tegelijkertijd wilden we nog eens onze processen onder de loep nemen om te kijken of het efficiënter kan.”

Hij vervolgt: “Bovendien was de stap naar de cloud een goede reden om onze on premise-versie van OnBase te upgraden, dat was nodig om naar de cloud te gaan. En dan niet één, maar vijf versies in één keer. Dat was dus veel werk. Normaal doe je dat upgraden in kleine stapjes, dus dit was zowel voor Docspro als voor ons een forse uitdaging, die we tot een goed einde hebben gebracht.”

Wilt u weten hoe De Goudse haar documentverwerking in de cloud heeft gezet en wat het de organisatie heeft opgeleverd? Vul onderstaand formulier in en ontvang de volledige referentiecase.

Deel dit met vrienden!

Ontvang de volledige referentiecase

Laat uw contactgegevens achter