Elektronisch ondertekenen van HR-documenten maakt onboarding snel en eenvoudig

Teleperformance

TeleperformanceTeleperformance logo

Elektronisch ondertekenen van HR-documenten maakt onboarding snel en eenvoudig

Uitdaging

Teleperformance is wereldwijd de marktleider in contactcenter outsourcing. Jaarlijks neemt Teleperformance Benelux ruim 4.000 nieuwe medewerkers aan en het bedrijf had dringend behoefte aan een geautomatiseerd proces voor foutloze en snelle verwerking van HR-documenten.

Aan het woord is Martijn Oord, Manager Shared Service Center bij Teleperformance Benelux: “Inherent aan onze branche is dat je een enorm hoog verloop hebt. Het was dus essentieel dat het onboardingsproces grondig op de schop moest. Verspreid over onze 6 vestigingen werken 3.500 mensen. Met een verloop van meer dan 100% moeten we jaarlijks 4.000 tot 4.500 mensen in dienst nemen om het aantal werknemers stabiel te houden. Elke maandag starten hier 50 tot 100 nieuwe collega’s en in piekperiodes loopt dat op tot 200 per week. Voor de contractdocumenten hadden we een papieren proces, maar dat was niet meer houdbaar.”

“We waren elke donderdag en vrijdag alleen maar bezig met het maken en printen van papieren pakketten met een tiental documenten voor de nieuwe werknemers: contract, geheimhoudingsverklaring, belastinggegevens, enzovoort. De mensen die hier begonnen moesten die 40 à 50 pagina’s op hun eerste dag allemaal doorlezen, invullen en ondertekenen.  Niet echt een fijne start bij ons bedrijf en heel veel handmatig werk,” aldus Marisse Draaisma, HR-coördinator.

Wilt u weten hoe Teleperformance haar onboardingproces heeft versneld? Vul onderstaand formulier in en ontvang de volledige referentiecase.

Deel dit met vrienden!

Ontvang de volledige referentiecase

Laat uw contactgegevens achter