Docspro helpt Waterschap Rijn & IJssel verder digitaliseren

Waterschap Rijn & IJssel

Waterschap Rijn & IJsselLogo Waterschap Rijn en Ijssel

Docspro helpt Waterschap Rijn en IJssel verder digitaliseren

Waterschap Rijn en IJssel levert een belangrijke bijdrage aan een veilige en schone leefomgeving voor 650.000 mensen in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe. Bij het beheer van het oppervlaktewater en grondwater in de regio speelt opslag en uitwisseling van informatie vandaag de dag een grote rol. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen werkt de organisatie al jaren met digitale documenten. De scanoplossing van Docspro is een belangrijke schakel in het documentbeheer van het waterschap, dat hoge eisen stelt op het gebied van scankwaliteit en gegevensherkenning.

Uitdaging

Goed waterbeheer is een kostbare zaak, en ook Waterschap Rijn en IJssel kan elke euro maar één keer uitgeven. Het waterschap is daarom bij elke investering op zoek naar het maximale rendement, en toen de bestaande scanoplossing moest worden vervangen, ging men niet over een nacht ijs. “We zijn enige jaren geleden overgestapt op een nieuw documentbeheersysteem dat hogere eisen stelde aan het scanproces en de kwaliteit van de scans”, vertelt Martijn Heringa, Coördinator Documentaire Informatie Voorziening (DIV) bij Waterschap Rijn en IJssel. “Bovendien maken we daarbij nu gebruik van SharePoint TM, dus ook qua connectiviteit is de lat hoger gelegd. Tegelijkertijd wilden we onze factuurverwerking efficiënter maken en beter inrichten door middel van een betere en snellere scanapplicatie.

Weloverwogen keuze voor Docspro

“Om de beste oplossing te vinden zijn we een aanbesteding gestart en zijn we na de eerste schifting ook op referentiebezoek geweest bij vergelijkbare organisaties. Daaruit bleek duidelijk dat Docspro de beste partner voor ons was, niet alleen vanwege de kwaliteit van de scanapplicatie en de inrichtingsmogelijkheden, maar ook prijstechnisch,” aldus Martijn Heringa. Zijn collega Inge van Gemert-Hoeving, die verantwoordelijk is voor de factuurverwerking, sluit zich daarbij aan: “We hebben ook informatie ingewonnen bij Unit4, de leverancier van ons financieel systeem. Daaruit bleek dat zij Docspro als een gewaardeerde partner beschouwen en dat de koppeling met de scanapplicatie al vele malen probleemloos is gerealiseerd. Dat heeft voor mij wel de doorslag gegeven.”

Wilt u weten wat de nieuwe scanoplossing Waterschap Rijn & IJssel heeft opgeleverd? Vul onderstaand formulier in en ontvang de volledige referentiecase.

Deel dit met vrienden!

Ontvang de volledige referentiecase

Laat uw contactgegevens achter