Blogs

Waarom Robotic Process Automation onmisbaar is bij uw financiële processen

Waarom Robotic Process Automation onmisbaar is bij uw financiële processen

Verhoog de efficiëntie van uw financiële processen: schaf handmatig werk definitief af!

Uw financiële processen heeft u waarschijnlijk, zoals de meeste organisaties tegenwoordig, geautomatiseerd met een geavanceerde capture-oplossing en workflows. Een verstandige strategie, omdat dit uw financiële processen efficiënter en transparanter maakt, de verwerkingskosten verlaagt en de cashflow optimaliseert. Veel organisaties hebben echter te maken met toenemende transactievolumes en een alsmaar stijgende druk om méér te doen met minder. Logisch dat ze op zoek zijn naar manieren waarop ze ook het laatste, nog overgebleven handwerk in hun financiële processen en boekhouding kunnen automatiseren met oplossingen zoals Robotic Accounting (RPA).

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen? Volg ons dan via LinkedIn of nieuwsbrief.
LinkedIn Nieuwsbrief

Robotic Process Automation (RPA) is een oplossing die snel in opkomst is om de automatisering van financiële processen uit te breiden. Recent onderzoek toont aan dat veel organisaties denken dat RPA de komende tien jaar een grote impact zal hebben op de transformatie van financiële processen in procure-to-pay, order-to-cash en record-to-report.

Robotic Accounting voor financiën en boekhouding kan de leemtes in uw automatisering vullen door de inzet van softwarerobots. U kunt er unieke processen buiten uw kernsystemen en workflowprocessen mee stroomlijnen. Hierdoor zullen uw kosten dalen en komen er middelen vrij die u kunt besteden aan taken met meer toegevoegde waarde. Wanneer u dit combineert met financiële procesautomatisering, beschikt u over de meest uitgebreide automatiseringsoplossing voor uw financiële processen en boekhoudprocessen.

Accounts Payable automatisering geschikt voor elk ERP-systeem

Als u gebruikmaakt van een ERP-systeem dat u specifiek voor uw bedrijfsprocessen heeft ingericht, of als u een ERP-systeem heeft dat minder gebruikt wordt in de markt, dan kan het moeilijk zijn om de juiste automatiseringsoplossing te vinden voor de factuurverwerking en de uitgaande betalingen (Accounts Payable, oftewel AP). Integratie voor AP levert koppelingen die u gemakkelijk kunt implementeren én op flexibele wijze aan elk systeem kunt aanpassen. Zelfs aan de minst gebruikelijke ERP-systemen in de markt, of ERP-systemen die volledig zijn ingericht overeenkomstig uw bedrijfsvoering. De kosten voor ondersteuning zullen dalen, terwijl u maximaal wordt geholpen met het oplossen van integratie-uitdagingen specifiek voor uw bedrijfsvoering.

Verregaande stroomlijning van e-facturering dankzij portal-integratie

Als het gaat om automatisering van in- en uitkomende betalingen (Accounts Payable en Account Receivable) dan biedt e-Invoicing voordelen. Echter, het leidt meestal ook tot een wildgroei aan netwerken en standaarden, waardoor u alsnog bestanden handmatig moet overzetten tussen tientallen portals en uw ERP-systeem. Wanneer u alle handelingen door één systeem laat verrichten met softwarerobots die snel alle benodigde informatie uit alle verschillende portals halen, hoeft u geen handmatig werk meer te verrichten. Updates vinden automatisch plaats, vertragingen en fouten behoren definitief tot het verleden.

Meer efficiency en hogere betrouwbaarheid bij alle afsluitingen

Met gerobotiseerde procesautomatisering kunt u alle gewenste informatie in uw organisatie verzamelen. Tevens kunt u de aansluiting met bankgegevens stroomlijnen (Reconciliation) en de honderden handelingen managen die bij elke stap in het financiële afsluitingsproces horen. Op deze manier zullen uw interne controles aan kwaliteit winnen en heeft u minder tijd nodig voor de afsluiting van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Kortom: minder hectiek, meer rust.

Inkomende bestellingen sneller verwerken

Het correct verwerken van binnenkomende orders is nog steeds een van de meest handmatige processen. Wanneer u capture combineert met workflow-orderautomatisering van Kofax, dan heeft u het proces van bestellingen volledig geautomatiseerd. Dat kan dankzij robots die verbinding met elk systeem maken, om de prijzen te valideren, de inventaris te updaten of het CRM-systeem bij te werken. U ervaart de voordelen van snellere verwerking van inkooporders, lagere kosten, minder fouten en een hogere klanttevredenheid.

Automatisering via één platform

Wanneer u overstapt naar financiële procesautomatisering en gerobotiseerde proces-automatisering van een leverancier, dan beschikt u over de meest volledige oplossingen voor uw financiën en boekhouding.

  •  Procure-to-pay: het hele proces van bestelaanvraag, in- en aankoop tot en met het betalen van de factuur.
  •  Order-to-cash: de bedrijfsprocessen voor het ontvangen en verwerken van klantenorders en de betaling ervan.
  • Record-to-report: het verzamelen, verwerken en leveren van relevante en betrouwbare managementinformatie

Meer weten over Robotic Accounting voor uw financiële processen?

Lucas FokNeem dan vrijblijvend contact op met Lucas Fok. Vul onderstaand formulier in en hij neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Relevante artikelen