Verbeterde serviceverlening dankzij Docspro

De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland Zorgverzekeraar

Document Management Friesland

“Het archief wordt steeds meer core business”

Van 600.00 klanten een gemiddelde waardering van 8 of hoger ontvangen voor je dienstverlening is een mooie prestatie, waar zorgverzekeraar De Friesland te­recht trots op is. Een belangrijke pijler onder die pres­tatie is het omvangrijke digitaal archief, waar alle cor­respondentie met verzekerden en behandelaars wordt opgeslagen. Na twaalf jaar vertoonde dit systeem echter steeds meer ouderdomsgebreken. Met hulp van Docspro is een modern Document Management Systeem neergezet, aangevuld met een digitale post­kamer, waarmee De Friesland weer ambitieus naar de toekomst kan kijken.

“De nood was hoog”, vertelt projectleider Wim Kuipers, “het systeem was instabiel, we waren bijna fulltime bezig met het onderhoud van het archief, dat met de hand geschoond moest worden. Het gaat om vele terabytes en vele miljoenen opgeslagen documenten van onze verzekerden. Dat zijn veel dossiers, die blijven groeien, alleen al omdat we zelf jaarlijks minimaal vijf brieven naar elke klant ver­sturen. Bovendien moeten we als financiële instelling aan strenge archiveringsregels voldoen en dat werd steeds moeilijker met ons oude systeem.”

Uitdaging

Archief is core business geworden

De Friesland had duidelijk voor ogen waar het nieuwe systeem aan moest voldoen. “We wilden uiteraard meer dan alleen een 1-op-1 vervangen van ons oude systeem”, aldus Hans van Breeden, Docu­ment Specialist bij De Friesland. Het archief wordt steeds meer core business, en krijgt steeds meer een centrale plaats in de organisatie. Niet alleen maken we op dit moment al onze huidige applicaties er gebruik van, we kijken ook naar de toekomst. We hebben een op­lossing nodig die meegroeit met nieuwe ontwikkelingen. Er zijn te­genwoordig zoveel manieren om met je klanten te communiceren, denk maar aan nieuwe media, en dat moet straks ook in het archief kunnen. Dat betekent dat je platform-onafhankelijk moet kunnen archiveren.”

Wilt u weten hoe De Friesland Zorgverzekeraar de serviceverlening heeft verbeterd met behulp van een Document Management Systeem? Vul onderstaand formulier in en ontvang de volledige referentiecase.

Deel dit met vrienden!

Ontvang de volledige referentiecase

Laat uw contactgegevens achter

Relevante producten